Ca l'Estevet, Ordal (Subirats), Alt Penedès


Enric Rosell
"Un autèntic autor d’embotits artesans"

ENTRANT 
La botiga de carretera”

El primer dia de mercat del Préssec d'Ordal a Sant Pau d’Ordal, un productor amb qui vam començar a parlar de les particularitats d’aquest fruit ens va dir una cosa que ens va deixar en xoc: “SI FINS I TOT EXISTEIX LA BOTIFARRA DE PRÉSSEC D’ORDAL!”

La nostra primera pregunta va ser interna “Botifarra i préssec?” i la segona era clara i directe: “I qui ho fa?” la resposta tenia nom i cognom: Enric Ros. Es troba a Ordal i més concretament a Ca l’Estevet.

No vam tardar ni dos dies en presentar-nos a la seva botiga. Es situa a la carretera principal d’Ordal en direcció Vallirana. Una botiga discreta, però rodejada de comerços locals i una pintura moral en una façana amb identitat pròpia de la zona de Subirats.

En arribar l’Enric ens explica la seva filosofia i la de la seva xarcuteria i sobretot en destaquem que els seus embotits són fets amb productes que respecten el medi ambient i utilitzen processos naturals per a l'elaboració, creant així, una linía de productes que compten amb el certificat del CCPAE

PRINCIPAL
“Embotits d’autor”

A part de cuidar el producte d’una forma especialment bona i oferir uns resultats boníssims, l’Enric és un artesà que li va el Rock and Roll dins l’obrador i per què ho diem això? Doncs perquè ofereix embotits i botifarres de tots els tipus que et puguis arribar a imaginar!

Recordeu que nosaltres anàvem per les botifarres de Préssec d’Ordal no? Doncs vam quedar més al·lucinaedes amb unes botifarres d’ou molt especials…

 

Botifarra d’ou amb patates xips i ceba, quina bogeria!!!!! Quan te la poses a la boca sembla que mengis una truita de patates. A la Gemma li va encantar i transportar a un dels seus plats preferits. En canvi a la Clara, n’hi va haver una que la va fer gaudir del que més li agrada dins del món de la gastronomia; el contrast dolç-salat. La botifarra d’ou amb foie, figa i ratafía la va trastocar.

Ho vam tenir clar, aquelles botifarres eren CARAM CARAM!!!

Les Postres 
"Ho vam aconseguir”

Veient la nostra fascinació i entusiasme no se’n va poder estar i ens va començar a explicar totes les seves creacions més singulars i particulars, tot eren cares de sorpresa i una mica de frustració per no poder-les tastar, ja que normalment aquests embotits se’n fan poca quantitat i per ocasions molt especials.

Així que com que en aquell moment no tenia botifarra de Préssec d’Ordal, ens va dir que ens en faria per tastar-les però en format SECALLONA.

 

El mes de Setembre les secallones ja estaven a punt i les vam incorporar en les nostres caixes pícnic per un esdeveniment organitzat a Caves Vilarnau en motiu de la “Festa de la Verema i van triumfar!!! Tothom que les va tastar els van encantar i sobretot es va repetir molt una frase: “Mai havia tastat una secallona igual”