Amor per la terra, vins que tanquen cercles, l'Univers.


AMOR PER LA TERRA
"Vins que tanquen cercles amb una única motivació: Estimar la terra i cuidar de qui la treballa"

ENTRANT
“La validació que no ens esperàvem”

Quan CARAM CARAM començava a coures a través de videotrucades i tot era una explosió d’idees i creativitat durant el confinament, un missatge privat a Instagram ho va canviar tot. El Salvador Batlle de Còsmic Vinyaters, es posava en contacte amb la Gemma per saber qui era i què es dedicava en l’àmbit professional. La conversa va fluir per trobar-nos una tarda d’estiu a la terrassa de la Clara i explicar-li a ell i el seu amic (i soci) Jaume Jordà el que portàvem entre mans.

Nosaltres no els coneixíem, només sabíem que en Salva és un gran viticultor i elaborador de vi de l’Empordà i que en Jaume es dedica a la distribució de vins naturals. Podeu entendre que estiguéssim “flipant” una mica no? Ens costava de creure que de forma tan natural s’hagués donat aquella oportunitat per nosaltres. Doncs us hem de dir que després d’aquella tarda, tan summament natural i espontània, el nostre projcte va ser validat per primera vegada i sobretot, va agafar una nova perspectiva i visió.

PRINCIPAL 
“ AMOR PER LA TERRA ENS TOCA EL COR”

Aquella tarda d'estiu compartint experiències personals i també cal dir-ho, saviesa, va fer que coneguéssim com van crear el seu projecte en comú (conjuntament amb una tercera persona en Xavier Rutia): Amor per la terra.

Amor per la terra és un projecte d’unió i no de competència amb l’objectiu de potenciar, defensar i dignificar el treball dels pagesos que estimen la terra i la cuiden amb respecte, forjats en els valors de l’ecologia, la cultura i l’economia local.

Ara enteneu perquè els seus vins són el maridatge perfecte per les nostres taules “El millor de cada casa” i “La formatgera”

Amor per la terra ara mateix disposa de 6 vins elaborats per 4 pagesos: Salvador Batlle, David Pujol, Anna Serra i David Baixas. Tots els seus vins són naturals. I què vol dir que siguin vins naturals?

Per nosaltres són vins més vius. El fet de ser de mínima intervenció en el procés d’elaboració, fa que es respecti la seva forma de ser i reflecteixin el caràcter de la terra on ha crescut i transformat el raïm.

POSTRES
“La nostra tria especial”

La Vinya d'en Tomàs 2019
Varietats: 70%Garnatxa 30%Moscatell.

En David Pujol des de l’Alt Empordà et presenta un vi d’un color vermell intens, vermell sang, on les seves aromes et desperten una fruita vermella molt present, fresca i fins i tot un punt perfumat. Veremat a mà, la Garnatxa ha fet una maceració carbònica i després s’ha fet un cupatge amb Moscatell que ha macerat en fred en dipòsits d’inoxidable.

És un vi fantàstic per gaudir a copes i aperitius.
Ideal per les nostres taules gastronòmiques!

 

El Torrent de la Bruixa 2019
Varietats: 40%Parellada, 30%Xarel·lo i 30%Macabeu

Un vi natural escumós del pagès David Baixas.
No és un escumós convencional. La seva bombolla és bastant activa, però sense tenir aquella agressivitat d’alguns ancestrals joves. Gràcies a ella el vi se’ns fa més lleuger, ja que la maduresa del raïm hi és molt present. Veremat manualment, macerat 2 dies amb pells, fermentat amb llevats indígenes i sense filtrar, clarificar ni degorjar. Per això, pot tenir un color més tèrbol i trobar-nos els llevats al final de l’ampolla.

Ideal per maridar amb plats que continguin un punt de greixositat, tot i això, les bombolles van bé amb tot!