Can Turret, Sant Feliu Codines, Vallès Oriental


Josep Cardona - "Si tothom fa el mateix, merda a la camisa"
Entrant - "L'objectiu eren 50 bulls diferents"

Quan ens va rebre el Josep a la seva botiga ho va fer amb les mans ben obertes i nosaltres només entrar, els nostres ulls van anar directes a la nevera. Amorrades al vidre, ens vam quedar observant una bona estona l'exposició de bulls partits per la meitat que omplien de color la nevera. Mai havíem vist en una xarcuteria una nevera especial per bulls i sobretot, mai n'havíem vist tants de diferents sabors. Hi havia bulls de tota mena: chimichurri, escalivada, olives, rocafort, fruita confitada...

Quan el Josep ens veu tan emocionades, ens fa saber que en aquella nevera només hi ha 33 del casi 90 tipus de bulls que ha arribat a elaborar. En aquell moment ens mirem i tota la nostra atenció es dirigeix a en Josep i segueix explicant-nos que el seu objectiu era fer 50 bulls diferents, però que un cop va agafar el ritme, no va parar fins a aconseguir els 90.  
El Principal - "Si el producte que hi poses és bo, sortirà bé"

Si destaquem un dels trets característics de'n Josep és que té les idees molt clares i aquí us deixem algunes de les frases que més ens van agradar d'ell: 

- Els bulls s'han de partir per la meitat per vendre'ls bé, perquè a la gent li agrada veure el producte que conté dins. 

- El producte que s'hi ha de posar ha de ser bo, si és b, no falla.

- Una rotació de 33 bulls és el número ideal.

Ara bé, la que ens va sorprendre més va ser aquesta afirmació:
- Cada bull demana una manera diferent de menjar-lo.
Quan ens va dir això, no ho vam entendre del tot, però ràpidament ens va posar en context i va començar la millor part de la visita: Un tast/maridatge de bulls molt singular
EL BULL DE CARN D'OLLA
En Josep surt de la botiga i va a buscar una olla de caldo que tenia al bar del costat on l'estava escalfant. Quan torna, ens talla el bull de carn d'olla a quadradets i els posa en un plat, després hi afegeix una cullerada sopera del caldo i ens diu: Bon Nadal! 
En aquell moment cantaven els àngels, tancaves els ulls i et transportava a la taula de Nadal menjant l
a pilota que fa l'àvia.
BULL DE TARONJA
Agafa el bull de taronja i el talla a quadradets, després agafa un escuradent i hi punxa un quadradet de bull, una oliva i un altre quadradet de bull. Ja teníem el pinxo fet!
Introdueix l'escuradents en un got i "taxan" de cop ens mostra una ampolla de vermut i omple el got. - Au ara ja podeu fer el vermut! - ens diu en Josep.
BULL DE JULIVERT
El Josep torna a marxar al bar del costat, aquest cop amb dos talls a rodanxes (d'un dit de gruix) del bull de julivert en un plat. Torna al cap de 10 min aproximadament amb les rodanxes passades per la planxa. Quina passada!!! Teníem una alternativa d'hamburguesa espectacular davant nostre.

així, vam anar provant més de 12 bulls en 2 hores...

La Clara en aquell moment no se'n va poder estar i va fer la pregunta: Quin és el teu preferit Josep? 
- Uf!!! - va dir, però va acabar afirmant que el bull de carn d'olla és dels que més li agrada per dos motius: perquè li agrada donar valor al paper de les àvies i també per valorar la recepta tradicional de carn d'olla del seu territori, ja que al Vallès Oriental és tradicional afegir-hi pinyons i el seu bull li fa honor.  

Les postres - "Jo era lampista"

En Josep tot i que sembla que s'hi hagi dedicat tota la vida això de la xarcuteria i especialment als bulls, no és així, ell era lampista. Es va enamorar i es va casar amb la filla de l'Isidro i la Rossita propietaris de Can Turret, una empresa que funciona des de fa més de 100 anys.
Avui dia ja fa  25 anys que el Josep va decidir fer-se càrrec de Can Turret i seguir els passos de la Rossita (que va ser ella qui va començar a experimentar amb els bulls).
El Cafè - "Objectiu del futur"
Tranquils si la botiga mai tanca, en Josep ens va assegurar que crearà un llibre amb tots els bulls, quins ingredients fa servir per a elaborar-los i quina és la millor manera de menjar-te'ls.
Però fins llavors us animem a que hi aneu, el conegueu i compreu el que compreu li pregunteu: Josep aquest bull com me'l menjo?