Ca l'Arseni, Sant Sadurní d'Anoia, Alt Penedès


Forn de pa Ca l'Arseni - Arseni i la seva filla

ARSENI GALOFRÉ 
 
“Som forners. No tothom que ven pa ho és i bastants dels que n’elaboren no ho semblen. Jo m’he esforçat per poder-ho dir”

ENTRANT
"Del mostrador a l'obrador"

Estàvem darrere del taulell de Ca l’Arseni a l’entrada del poble de Sant Sadurní d’Anoia. Sabíem perfectament el que anàvem a buscar: el pa de Sant Sadurní, ja que teníem un esdeveniment en unes caves de la zona. 

Com ja sabeu ens agrada conèixer al productor, així doncs quan ens va tocar el torn,  demanem a la  dependenta pel  propietari: Ui, està molt enfeinat per què és? Nosaltres arranquem i li comencem a explicar què és CARAM CARAM però de seguida ens talla i entra dins l’obrador.

Al cap d’una estona surt la filla del propietari, una noia que amb un somriure ens escolta i sembla que li agrada el que li expliquem. De cop ens talla i entra de nou a l'obrador i de cop una veu ens diu: "passeu passeu!". En entrar ens trobem a l’Arseni i mentre el saludàvem aquella olor de pa i croissants acabats de fer ens va deixar sense paraules.

PRINCIPAL
"Un pa amb 19 ingredients"

L’Arseni és un apassionat de la seva feina, ha viatjat molt i ha aprés moltíssim de tot tipus  de farines. Ell innova encara avui dia i mira que porten des de 1951 fent pa generació rere generació.

Ens explica que van començar al Pla del Penedès i actualment a Sant Sadurní d’Anoia on tenen 3 botigues"Mireu, us endureu aquest pa també" ens diu mentre el treia del foc de llenya. "És un pa medieval fet amb unes farines molt tradicionals, ja em direu que en penseu" i el que vam pensar és que amb prou feines arribria al cotxe sencer! 

Però sabeu quin és per a nosaltres un producte que no us podeu perdre?

El pa de Nadal. Inspirat en una recepta que va conèixer en un dels seus viatges a Alemanya, és un producte estrella fet amb 19 ingredients: Farina, llet, llevat, mantega, sucre integral, sucre blanc, sucre lustre, mel, rovell d'ou, panses, taronja confitada, ametlla, canyella, llimona, vainilla, nou moscada, pebre negre i cardamom.

Si sou de "panettone" per Nadal, aquest és el substitut català que no et fallarà! Als nostres lots de Nadal, si respons a les preguntes per personalitzar el lot amb una mica de picardia, potser aquest pa arriba a la teva taula aquestes festes...

POSTRES
"Un artesà amant del pa, que vetlla per oferir qualitat fins i tot en unes torrades"

A la nostra segona visita a l’obrador, li vam demanar una cosa molt concreta, unes torrades amb farigola i romaní per maridar amb el Paté de Gall del Penedès que havíem descobert. Dos dies després tenia la prova feta i les anàvem a tastar. Aquell dia ens vam adonar que era un gran professional perquè tot i que li vam demanar un producte simple, vam notar i tastar tot l’amor que té per la seva feina.

En definitiva, és un crack del forn de llenya.