Blai Peris, Bot, Terra Alta


Blai Peris imatge 1

ÀLEX PERIS
"Dins d’aquests pots hi ha una marca sincera"

ENTRANT 
“El mètode de conserva, marca la diferència”

Conegut com a Peris, l’Àlex ens va rebre a casa seva al Pla del Penedès una tarda d’estiu. Havíem quedat per parlar-li sobre el nostre projecte i tastar les seves olives. Però resulta que les oliveres no són pas de a la zona del Pla, sinó que des de fa molt temps que la família d’en Peris té els camps d’oliveres a Bot, un petit poble de la comarca de la Terra Alta.

En aquella zona, l’Empeltre és la varitetat d’oliva que els caracteritza i ells des de 1985 segueixen un mètode molt únic de conserva que els diferència d’altres productors. Us hem de confessar que si sou amants de les olives, com aquestes no n'haureu tastat mai cap! La textura, la seva carnositat és ben especial i són una delícia d'aquelles que una et porta a menjar-ne un altre i un altre i un altre…

Blai Peris i Caram caram

En Peris ens assegura que amb els ulls tancats podria reconèixer les seves olives entre moltes d’altres. Tot i així no únicament produeixen aquesta varietat d’oliva, també cultiven l’Arbequina i una gamma d'olivades ecològiques molt curioses.

PRINCIPAL
"Sóc el fill del jefe que no volia estudiar i he mamat l'empresa des del principi"

Durant les nostres converses en Peris ens va fer alguna que altra confessió, com per exemple: "Tot i que no era un gran estudiant, jo volia ser monitor d’esport o pilot d'avió" però sort que va seguir el seu camí en el negoci familiar, ja que sinó no tindríem al davant la presentació d’unes olivades sorprenents. Mai n’havíem tastat cap d’igual. Us imaginàveu que existia l’olivada amb all, olivada picant, olivada amb cacau o olivada amb mel?

Mentres tastem les olivades seguíem conversant i en Peris ens deixa anar: “He mamat aquesta empresa només néixer” i pel que vam comprovar, ara és molt conscient que la vida li ha proporcionat l’oportunitat de treballar en una empresa que li agrada molt. Sobretot perquè pot decidir què vol fer i ser propietari del seu temps.

L’única queixa que va sortir de la seva boca és que aquesta llibertat no la té de la mateixa manera manifestada en el seu cap, ja que al ser una persona molt inquieta li passen mil i una possibilitats, idees pel cap i li falta temps per dur-les a terme. I a qui no li passa això? Les ments creatives tenim aquest problema…

blai peris i caram caram

Si mai veieu unes olives Blai Peris, us podem assegurar que dins d'aquell pot hi ha una marca sincera que lluita perquè el tast de les olives i olivades, arribin al paladar del consumidor fent honor al gust original dels seus ingredients.

L'olivada amb all és la preferida d’en Peris "imagineu-vos si l'allioli és bo, l’all i la oliva és encara més complert". Si mai la teniu entre les mans, el Peris recomana que us la mengeu amb una bona carn a la brasa. Però per nosaltres, l'olivada dolça no té pèrdua i per això la pots trobar a la taula gastronòmica "El millor de cada casa".

POSTRES
“Apareix una persona i un vi molt especial

En Joan Munné per si no el coneixeu, treballa a Raventós i Blanc i també és el seu company de tast de vins (professional) i gran amic de la joventut.

Aquest parell van ser els guanyadors de la 12a edició de "Tast per parelles" que organitza Vilaviniteca l’any 2019. Un concurs de tast a cegues que pocs aconsegueixen superar…

Van rebre un premi de 30.000 i van decidir invertir-ne una part per elaborar un vi propi. Per nosaltres va ser un honor i la Gemma no podia estar més alucinada i feliç quan ens van deixar tastar una primera mostra del seu vi. Un Xarel·lo 100% natural de mínima intervenció elaborat al celler de la Mar i en Lluís dEnlaire Vins. Casualitat o Causalitat?
Ja us hem dit en alguna vegada el que en pensem…

Blai Peris i CARAM CARAM