Can Pocurull, Vilassar de Mar, Maresme


NÚRIA QUEROL

Can Pocurull CARAM CARAM
“El càtering sempre m'havia agradat"


ENTRANT
"De biòloga a xarcutera"

La Núria té la botiga a Vilassar de Mar i "la toca molt" dins el món de la xarcuteria fins i tot, ha estat membre del jurat en algun concurs del gremi de xarcuters de Catalunya. Un negoci que va començar el 1945 amb els seus avis i que ara ella n'està al capdavant. 

Però no va ser la seva primera opció. La Núria va estudiar biologia i tenia clar que no volia treballar al negoci de casa. Però al sortir de la carrera, com la majoria, quan encara no tenia feina de "lo seu" estava treballant dins la botiga de casa i això va fer que es despertés un interès molt diferent pel negoci familiar.

Gràcies a aquest negoci, va poder dedicar-se també a una de les seves  motivacions: els càterings. Tot va començar quan amb una amiga seva que es dedicava al món de les flors i una altra que tenia un espai ideal per fer "coses" van començar a crear algunes experiències juntes on ella aportava la part creativa a nivell gastronòmic. 

PRINCIPAL
"El sol és el que fa especial les maduixes del Maresme"

Quan la vam trucar, ens va fer molta gràcia la seva resposta: "ja sé qui sou, us segueixo a l'Instagram". Va ser una gran sorpresa per a nosaltres i de seguida vam saber que ens entendríem. La vam contactar abans que comences la temporada de maduixes i quan li vam explicar la nostra filosofia, la Núria ens va explicar que el consell comarcal li havia encarregat un embotit especial per la temporada i la seva frase va ser: us prepararé algo deixeu-me fer.

Quan la vam anar a veure, vam quedar molt sorpreses. No vam entrar pas a una xarcuteria qualsevol, aquella botiga-obrador semblava la cuina d'una foodie. Ens vam trobar amb una taula de fusta els següents ingredients: maduixes talladetes, pa, oli d'oliva i un bull que acabava de fer de maduixes del Maresme i un toc de ratafia Russet. Recordeu que la vam mencionar a la Garrotxa?

 

Primer vàrem tastar les maduixes del Maresme i ho hem de confessar: no tenen comparació a la resta que puguis comprar al supermercat. Són gustoses, sucoses i dolces. La Núria ens comenta que en Joaquim Ginesta és qui li porta les maduixes, el mateix pagès que també en porta a la Carme Ruscalleda.

El bull, espectacular! La qualitat del producte es nota en boca i el toc dolç-àcid que li aporta la maduixa conjuntament amb la ratafia, el converteix en un most rodó.

Tot i així la Núria no n'estava 100% contenta i va seguir fent proves, inclús va fer una trucada a la Ruscalleda per veure si ella podia donar-li un consell per acabar d'aconseguir el que volia plasmar en el bull. Sincerament, nosaltres creiem que ha aconseguit crear un bull singular i que fa honor al territori.      

POSTRES
"Caram, quina pinta"

L'anècdota de la visita va ser que quan la Núria va sortir de l'obrador amb la presentació del bull per anar a fer una foto a la botiga, un client es va girar i va dir: Caram noies, quina pinta!

Can Pocurull CARAM CARAM

Doncs, si allà vam validar que era un producte Caram Caram i per això, no ens ho vam pensar dos cops i per tant és un dels productes que conformen la caixa del Tasta Comarca del Maresme.  

CAFÉ
"Jo sempre m'apunto a l'últim moment"

Can Pocurull ha presentat diferents botifarres i embotits a concursos de xarcuteria i ha guanyat varis premis!!! Les seves botifarra d'ou singulars han rebut vàries mencions especials però cal destacar:

- La botifarra de perol amb ceba caramel·litzada, xerés i vi ranci va rebre el primer premi l'any 2017.
- La botifarra d'ou amb xips de carxofa va rebre el segon premi el 2018 
- La botifarra d'ou amb confit d'ànec, ceba caramel·litzada i poma de Girona van guanyar el concurs l'any 2020.

 

Can Pocurull CARAM CARAM

 

Quan li vam preguntar quina era la seva preferida ens va dir que la d'ou tradicional, ja que segueix la recepta original del seu avi.   


PRODUCTE SELECCIONAT
TASTA COMARCA 

Bull de maduixa del Maresme amb ratafia Russet  

Aquí us deixem el consell de la Núria per gaudir-lo: " Agafa una llesca de pa, suca-la amb una maduixa ben madura, afegeix un rajolí d’oli i posa-li damunt uns talls de bull amb maduixa i ratafia Russet. Per acabar decora-la amb uns trossets de maduixa!"