Can Xicoy, Arenys de Munt, Maresme


FERRAN I ADRIÀ ALTÉS

 

Can Xicoy CARAM CARAM

ENTRANT
"Un indret envoltat de natura

El Ferran i l'Adrià són dos joves germans que junts van decidir omplir un buit familiar que hi va haver a l'antiga granja dels seus avis i tirar endavant el que avui dia és Can Xicoy

Anar a visitar-los va ser una meravella tot i que el dia era plujós. Situats al mig d'un paratge natural, hi pots veure pasturar el seu ramat propi de més de 400 cabres i algunes vaques. 

Haviem sentit a parlar d'ells perquè molts productors de la zona els anomenaven, però arrel de la nostra visita podem afirmar que una de les raons per les quals Can Xicoy funciona és la bona relació que tenen entre ells dos i per descomptat, la qualitat del producte que ofereixen. 

Can Xicoy CARAM CARAM

 PRINCIPAL
"Amb la cabra tindrem la llet i el cabrit

Quan els vam preguntar  sobre el seu remat i el per què es van decidir per les cabres i no ovelles o vaques, la seva resposta va ser clara: "No sabíem on ens posàvem i vam pensar que amb la cabra tindrem la llet i el cabrit".

Així que primer van començar a produir la llet per vendre i realment els va funcionar, però quatre anys més tard, van decidir fer un pas més i començar produir el seu formatge amb la pròpia llet. Així que van fer un curs per aprendre a fer formatge de forma especialitzada i van construir un petit obrador per elaborar-ne sota la marca Can Xicoy.

Pel formatge que més se’ls reconeix avui dia és pel mató. El producte fresc el dominen molt bé, però des de fa un temps ja comencen a fer formatges més madurats que es poden trobar a diferents botigues especialitzades. 

Can Xicoy CARAM CARAM

 LES POSTRES
”Les cabres pasturen i no hem de dependre del pinso

Els dos germans treballen cada dia amb el remat per aconseguir un producte d'alta qualitat i proximitat. Van activar les terres que van heretar amb una filosofia i manera de viure clara: fer créixer el negoci mantenint el valors familiars i respectant el medi que els envolta. D’aquesta manera el resultat són uns fruits convertits en formatge ple d'autenticitat.

PRODUCTE SELECIONAT
TASTA COMARCA

Formatge Brie de Cabra

Hem seleccionat aquest formatge tipus brie perquè a diferència del que coneixem té cremositat però més textura del que estem acostumats. En boca és més suau i amb unes notes àcides i tímidament salines. És ideal per menjar amb pa amb tomàquet o desfet en una torrada.

La recepta del Tasta Comarca: una llesca de p torrat amb melmelada de pèsol. Disposa un trosset del formatge sobre el pa i escalfa'l menys d'un minut al microones. Un maridatge de territori on el contrast dolç salat et farà repetir més d'una vegada.