Companyia Alella, Alella, Maresme


UBALDO PUCHE 

caram caram salsa alella
Una taverna molt interessant i singular

ENTRANT
"Només al entrar la Gemma va dir: Caram, això és interessant!" "

Envoltades d'estanteries plenes de vins i escumosos de totes les varietats, si t'agrada el món del vi és un d'aquells indrets que t'estaries hores mirant i remenant per buscar la millor ampolla que et pots endur a casa. Entrar a la Companyia d'Alella és entrar al paradís de les tavernes de tota la vida.

Una filera de bótes velles separen la botiga de la petita zona de bar. La carta està escrita amb guix a la pissarra i no només és la pissarra el que està escrita, les bótes també porten escrites frases fetes molt divertides del entorn del món de la taverna.Companyia Alella CARAM CARAM
Sense cap mena de dubte, és el punt on anar a fer un bon vermut!

PRINCIPAL
"La nostra salsa no estova les patates xips"

El punt pel qual vam arribar a la Companyia d'Alella, no va ser pas per un vi sinó per la "Salsa Alella", una salsa que quan la hem anomenat a gent del Maresme la seva resposta ha estat: "I tant, és la millor!". Així que no ens en vam poder estar i vam voler anar a descobrir la seva història.

L'Ubaldo, propietari de la Companyia d'Alella ens explica que tot va començar quan un dels socis elaborava a casa la seva pròpia salsa per l'aperitiu i un dia quan la va deixar tastar, el resultat va ser tant bo que la van començar a oferir al bar. Tothom sortia encantat i el boca-orella va fer que la gent la demanés per tenir a casa. Així que van decidir començar a comercialitzar-la. 

Companyia Alella CARAM CARAM

La Companyia Alella va començar amb tres socis i ara l'Ubaldo és l'únic que queda. La Salsa Alella és per a ell un producte que estima i ara ja fa més de 20 anys que la pots comprar a la seva botiga o en altres botigues especialitzades.

Companyia Alella CARAM CARAMEns fa saber que és un producte difícil de vendre perquè sinó s'explica i està a una botiga exposat, la gent no s'hi acosta i a més a més, hi ha altres marques més potents que tenen molt de reconeixement per sobre. Tot i així, ell sap que tothom qui la tasta en queda enamorat.

 LES POSTRES
“És una salsa d'aperitiu diferent, no és tant líquida"

Nosaltres quan la vam tastar vam entendre perquè era diferent a la que estàvem acostumades a consumir. 

És una salsa molt equilibrada, amb una textura consistent, molt treballada i amb un punt picant just perquè sigui agradable. Això sí, la recepta és artesanal i tradicional o si en tens dubtes, mira el seu llistat d'ingredients: 

- Vinagre, tomàquet, pebre vermell, pebrot, oli d’oliva, ametlles, avellanes, pa rallat, espècies i sal.

Companyia Alella CARAM CARAM    

PRODUCTE SELECCIONAT
TASTA COMARCA 

SALSA ALELLA

L'Ubaldo ens diu que és ideal per tots els productes que composen un vermut però sobretot per a les patates xips Corominas (fetes a Badalona). Unes de les millors patates que ha tastat mai i que amb la Salsa Alella formen el matrimoni perfecte. Però també ens comenta que la salsa moltes vegades es fa servir per amanir les amanides, acompanyar peixos i fins i tot, ha vist sucar la salsa amb pa amb tomàquet!