Embotits de Mura, Mura, Bages


ANTONIO CASTAÑO
"Fem servei a un poble petit"

embotits de mura_caramcaram

ENTRANT
"Tothom ens parlava de l'Antonio"

Des que vam començar l'expedició del Bages, buscàvem un embotit fet amb la carn de Porc Ral d'Avinyó, ja que és la varietat estrella, però vam veure que la seva qualitat s'aprecia molt més en carn fresca que no pas en carn curada, així que quan vam començar a buscar embotits, tothom ens va parlar de l'Antonio. 

Així doncs ens vam perdre pel mig del poble de Mura fins a trobar una petita plaça on semblava concentrar tot l'ambient del poble...

mura_caramcaram

 PRINCIPAL
"Fidelitzem al client"

Vam treure el cap al petit obrador i la seva dona estava atenent a una clienta. Just en aquell moment apareix l'Antonio amb la seva furgoneta. Venia de repartir als pobles del voltant. 

L'Antonio és un andalús amb "salero" que té la clientela guanyada. Eren les dues del migdia  i el panorama era fantàstic: gent fent un vermut amb els millors embotits de Mura a taula, clients sense res per dinar anant a buscar solució d'última hora, dos avis xerrant a una cantonada i burxant a l'Antonio mentre descarregava la furgoneta. Un ambient d'aquells... que fan de poble.

Quan vam preguntar-li pel producte més singular, ens va dir que l'estrella era la botifarra crua de Porc Ral d'Avinyó, però que hi havia un producte que quan la gent el tastava, tornava expressament a comprar-lo. Aquesta és el fuet de trompetes de la mort. Així que ja us imagineu que vam demanar no?

embotits mura_caramcaram

Ens vam asseure i en pocs minuts teníem davant un plat amb un tast de diferents embotits elaborats per ells... CARAM QUINA PINTA! Quin regal pel paladar. La llonganissa "xoriçada", el fuet, el llom, el bull... tot espectacular. Però sens dubte la llonganissa amb trompetes de la mort, ens va marcar i és un dels productes que trobareu dins el Tasta comarca del Bages. 

 

POSTRES
"Al principi va ser difícil i justament ens va enganxar la crisi"

L'Antonio i la seva dona es van conèixer treballant en una empresa que va tancar en temps de crisis. Van apostar pel poble de Mura, sabien que el turisme allà era actiu i aprofitant els seus coneixements del món alimentari van decidir provar sort. Ara fa 15 anys que viuen a Mura

El que abans era l'antic forn de pa i queviures, ara és la seva petita botiga i on pas a pas, la feina ben feta i la paciència s'han guanyat un nom i no només al poble, sinó a tota la comarca.

embotits mura_caram caram

No el busquis per telèfon, només l'agafa aquells que coneix qui són i on van! Per això té el seu encant, perquè és una parada obligada si recorres la comarca. En sortiràs ben encantat.