ANTON I JOAN
“Sóm els únics que elaborem formatges artesans al Garraf”
ENTRANT
“Casa de colònies, granja i formatgeria al Parc Natural del Garraf"
Per arribar a Can Pere hem de dir que si condueixes un 4x4 millor que millor o això és el que la Gemma dins seu va pensar un cop va aparcar.
Un cop aparcades, només sabiem que a Can Pere eren productors de formatge, però ni molt menys ens imaginàvem el què hi trobariem dins.
Des de fora veiem una casa amb una granja petita i una porta mig oberta.
Hi entrem i una paret plena “d’artilugis del camp” ens va flipar. De cop, un senyor se’ns acosta i ens indica on podiem trobar l’Anton (amb qui haviem contactat prèviament) i mentre l’esperem, seguiem mirant aquella ”paret/museu" amb les eines de l’any de la maria castanya.
PRINCIPAL
“De colònies una altra vegada”
L’olor de formatge només al entrar en aquella casa ens obra l’estómac i mira que veniem esmorzades! Coneixem l’Anton, ell és el president de la cooperativa que porta Can Pere formada per 4 socis i 6 treballadors. Ara fa 10 anys que van començar a donar vida a la Masia amb l’hort ecològic, l’obrador de formatge i la casa de colònies amb capacitat per 80 persones. Casi res oi?
Quan ens comença a ensenyar els espais, no vam poder evitar l’emoció. Pell de gallina és el que vam sentir quan recorrent la casa, recordàvem el que sentíem quan erem petites i anàvem de colònies; menjadors amb taules llargues de fusta i bancs, lliteres vermelles, la granja amb els animals i un espai a l’aire lliure que en aquest cas hem de dir que hi havia un gran plus: una piscina amb vistes a les muntanyes del Garraf. Quin paradís!
Finalment, entrem a l’obrador, és petit però amb tot l’imprescindible per fer 4 tipus de formatges amb llet de cabra: formatge de llet crua, un tendre, un curat i el mató... Tot i no ser ecològic en Joan, la persona encarregada de fer el formatge ens explica que tot el procediment és artesa i això ho vam comprobar quan el vam tastar com diu la Gemma "Cantaven els àngels" per això podreu trobar aquest formatge a la nostra taula gastronòmica "El millor de cada casa" i "la formatgera"!
POSTRES
“Saps per què en masies antigues com a Can Pere hi podem trobar dates escrites al sostre?”
Es veu que la masia anys enrere s’hi feia vi i quan hi havia una bona anyada, s’ampliava la construcció de la masia. No us sembla genial? Quina llàstima que haguem perdut aquesta tradició eh...
Així doncs, si hi vas algun dia i t’hi passejes, mira el sostre perquè coneixeràs les millors anyades de la familia Pere Raventos, els seus primers propietaris.