Granja Escola Can Pere, Sant Pere de Ribes, Garraf


Granja Escola Gran Pere

ANTON I JOAN 
“Sóm els únics que elaborem formatges artesans al Garraf”

ENTRANT
Casa de colònies, granja i formatgeria al Parc Natural del Garraf"

Per arribar a Can Pere hem de dir que si condueixes un 4x4 millor que millor o això és el que la Gemma dins seu va pensar un cop va aparcar.
Un cop aparcades, només sabiem que a Can Pere eren productors de formatge, però ni molt menys ens imaginàvem el què hi trobariem dins.

Des de fora veiem una casa amb una granja petita i una porta mig oberta.
Hi entrem i una paret plena “d’artilugis del camp” ens va flipar. De cop, un senyor se’ns acosta i ens indica on podiem trobar l’Anton (amb qui haviem contactat prèviament) i mentre l’esperem, seguiem mirant aquella ”paret/museu" amb les eines de l’any de la maria castanya.

granja escola can pere i caram caram

 PRINCIPAL
“De colònies una altra vegada”

L’olor de formatge només al entrar en aquella casa ens obra l’estómac i mira que veniem esmorzades! Coneixem l’Anton, ell és el president de la cooperativa que porta Can Pere formada per 4 socis i 6 treballadors. Ara fa 10 anys que van començar a donar vida a la Masia amb l’hort ecològic, l’obrador de formatge i la casa de colònies amb capacitat per 80 persones. Casi res oi?

Quan ens comença a ensenyar els espais, no vam poder evitar l’emoció. Pell de gallina és el que vam sentir quan recorrent la casa, recordàvem el que sentíem quan erem petites i anàvem de colònies; menjadors amb taules llargues de fusta i bancs, lliteres vermelles, la granja amb els animals i un espai a l’aire lliure que en aquest cas hem de dir que hi havia un gran plus: una piscina amb vistes a les muntanyes del Garraf. Quin paradís!

granja escola can pere i caram caram

Finalment, entrem a l’obrador, és petit però amb tot l’imprescindible per fer 4 tipus de formatges amb llet de cabra: formatge de llet crua, un tendre, un curat i el mató... Tot i no ser ecològic en Joan, la persona encarregada de fer el formatge ens explica que tot el procediment és artesa i això ho vam comprobar quan el vam tastar com diu la Gemma "Cantaven els àngels" per això podreu trobar aquest formatge a la nostra taula gastronòmica "El millor de cada casa" i "la formatgera"!

POSTRES
Saps per què en masies antigues com a Can Pere hi podem trobar dates escrites al sostre?

Es veu que la masia anys enrere s’hi feia vi i quan hi havia una bona anyada, s’ampliava la construcció de la masia. No us sembla genial? Quina llàstima que haguem perdut aquesta tradició eh...

granja escola can pere i caram caram

Així doncs, si hi vas algun dia i t’hi passejes, mira el sostre perquè coneixeràs les millors anyades de la familia Pere Raventos, els seus primers propietaris.