Mas d’en Nogués, Vilanova del Camí, Anoia


Mas d'en Nogués imatge 1

L’Angelina i en Josep
"De Maials a Vilanova del Camí"

ENTRANT 
“El cartell dela porta”

Va ser un petit cartell a la porta del garatge d'una casa de Vilanova del Camí, el que ens va confirmar que estàvem al lloc correcte. Truquem i efectivament s'obre la porta del garatge on l'Angelina ja ens esperava, ens dóna la benvinguda i ens fa passar. En Josep el seu marit no triga a aparèixer i ens fan passar al seu despatx. Després de fer un "tetris" vam aconseguir posar-hi 4 cadires i els vam explicar la raó per la qual estàvem allà.

PRINCIPAL
“CARAM, quin regitzell de fruits secs"

L'Angelina i en Josep es dediquen a la producció dels fruits secs des de 1999. Van començar en un obrador a Maials, situat a la comarca del Segrià. En Josep era pagès allà “de tota la vida” i amb la seva família treballaven als camps d’oliveres i fruits secs, però quan va arribar el moment de plantejar el negoci, van decidir dedicar tot el seu temps a la producció de fruits secs. Però l’any 2007 van decidir obrir aquest un petit obrador a Vilanova del Camí, ja que era el poble d’origen de l'Angelina.

Mas d'en Nogués imatge 2

El seu producte de moment el podeu trobar a la seva pàgina web i sobretot per la zona de les Garrigues, a l'Agrobotiga de Maials, al Plus fresc i a clients particulars. Alguns els busquen des de Noruega !!!

La seva especialitat és l'ametlla i els seus dos productes estrella són l'ametlla torrada i l'ametlla caramel·litzada.

Ara bé, quan els vam preguntar per algun producte més “atípic”, els dos es van mirar i van riure. En menys de 5 minuts ens van muntar la paradeta amb un ventall molt curiós de fruits secs, com per exemple: ametlla amb romaní, ametlla amb curri, ametlla al pebre vermell, nous de macadàmia amb cúrcuma, nous de macadàmia recobertes de xocolata blanca i  els xocolines (ametlla caramel·litzada amb una cobertura de xocolata negra i cacau pur per sobre). Quina és la que més us agradaria provar?

Nosaltes ens vam decantar per les ametlles amb romaní i les nous de macadàmia amb cúrcuma i ja les pots tastar a la nostra taula gastronòmica "El millor de cada casa"

Mas d'en Nogués imatge 3

Ah, i això no és tot! Ens van dir que a partir de gener també elaboren codony. Ens expliquen que és d'un color més fosc del normal, ja que deixen bullir la fruita una mica més de l'habitual. És la seva tècnica i funciona. Quan hi vam anar ja quasi no els quedava res!

POSTRES
"Ajuntar els nostres cognoms no quedava bé"

Al preguntar sobre l’origen del nom de la seva marca, en Josep ens explica que el nom de Mas d'en Nogués fa referència a un grup de terres properes que es troben al costat Maials. Els agradava el nom i no s’ho van pensar dues vegades.