Alta Alella, Alella, Maresme


Mireia Pujol-Busquets i Valérie Veilleux

Alta Alella i Caram Caram

ENTRANT
"Caram quins sherpes hem trobat al Maresme"

 La Gemma feia temps que volia trepitjar les terres d'Alta Alella, un projecte que li havia cridat molt l'atenció des de feia anys i encara més després de conèixer a Valérie Veilleux, sommelier i membre de l'equip del celler amb qui hi té amistat. 

Així que durant la nostra inspecció per la comarca del Maresme, la Valérie va ser una de les nostres "sherpes" i ens va ajudar a descobrir no només un restaurant que no oblidarem mai (si ja tens el Tasta Comarca, ja saps de quin parlem...No farem spòiler!) sinó també altres projectes interessants. Però la Pansa Blanca la vam deixar en les seves mans... i quina sort poder comptar amb cellers com Alta Alella que defensen els valors de a la D.O més petita de Catalunya, la D.O. Alella. 

PRINCIPAL

"No ens cansarem d’evolucionar i aprofundir en l’agricultura ecològica per aconseguir raïms i vins més purs"

Aparquem el cotxe i oh, quines vistes! El mar, la brisa, la muntanya, les vinyes... De sobte s'obra la porta i apareix l'Imanol, el responsable d'enoturisme que ens reb i amb qui comencem a caminar entre la vall de vinyes i descobrir la finca. Un mar verd que començava des de la part més alta de la muntanya (320m) i acabava a la part més baixa (80m). Una vall verda, totes les vinyes amb coberta vegetal i seguint una viticultura ecològica que recau en la qualitat del raïm. El sól que defineix les vinyes és el Sauló, un sol àcid amb nivells molt baixos de calcària activa, poca materia orgànica i amb bon dranatge, tot i que també es pot veure una mica d'argila i pedra calcària. 

Alta Alella Caram Caram

Enmig de les vinyes, de sobte, veiem una estructura amb malles negres que dóna ombra a un tipus de contenidors col·locats sota el nivell de la vinya. En allà es trobava el projecte personal de la Mireia Pujol-Busquets, enòloga del celler i filla de Josep Maria i Cristina, propietaris de la bodega. "El Celler de les aus" és un nom que fa honor a la situació de la bodega, ja que es troba dins el Parc Natural Serralada de Marina.  A diferència dels escumosos i vins que s'elaboren a Alta Alella, els vins  del Celler de les aus, reben els noms dels ocells que viuen en el parc.

Celler de les Aus Caram Caram

Són vins sincers, expressius i sense sulfits afegits. Vins que demostren el que són des de l'arrel del cep fins a la copa amb mínima intervenció.  Tot i ser un projecte personal de la Mireia, és un projecte integrat dins la marca Alta Alella i  al ser un celler familiar, el compromís, la dedicació i la passió s'uneixen per brindar-nos més de 28 referències amb una manera d'entendre el vi com a estil de vida. 

LES POSTRES
"Una família lligada a la viticultura"

Gràcies a la Mireia Pujol-Busquets vàrem descobrir l'essència del seu projecte el "Celler de les Aus". Una manera de treballar que a través de les 3R (Reduir, Reciclar i Reutilitzar) aconsegueix productes de qualitat i innovació.

Mireia Alta Alella Caram CaramL'espai dedicat a aquest projecte destaca pels contenidors reciclats i reconvertits en el que és avui dia el celler. Els esglaons per arribar a una petita terrassa són bigues de fusta de les vies del tren i les ampolles que s'utilitzen per presentar els vins i caves són reutilitzades (més info). 

 EL CAFÈ
"El trosset de cel pels amants del vi i les bombolles més proper a Barcelona"

Imagina't amb una copa de cava a la mà, una extensió de vinyes que t'envolta i vistes al mar. És el paradís? No, és Alta Alella! 

Doncs si, l'enoturisme a Alta Alella és una experiència harmònica on cada racó té la seva raó d'existir. Què és el que pots trobar?

- Una casa modernista on la família hi fa vida
- Un celler on els dipòsits de fermentació són obres d'art
- Un tast amb vistes a Barcelona, el mar, les vinyes i el Maresme
- Una terrassa on degustar els seus vins i escumosos ecològics mentre fas un aperitiu.

Alta Alella caram caram

En resum un espai idíl·lic que és un "must" per tots vosaltres curiosos gastronòmics!!!! Un espai fantàstic, molt interessant i amb una gran sensibilitat per l'entorn.

      PRODUCTE SELECCIONAT

AA Bruant (Fitxa tècnica)

El AA Bruant (100% Pansa blanca) va ser el primer cava ecològic de Catalunya sense sulfits afegits l'any 2006 i per aquesta raó, és la nostre selecció com a maridatge al Tasta Comarca del Maresme. 

bruant caram caram

Nota de tast Gemma: Nét i brillant i de bombolla fina, és un escumós que fa honor a la tipicitat de la Pansa blanca per la seva frescor en nas. Les seves notes de fruita fresca i anisats, fan honor a la brisa marina que acaricia el raïm al llarg del seu procés de maduració. D'entrada fresca i suau, la seva acidesa fa que sigui un escumós lleuger però amb cos i estructurat. Un escumós per brindar i per gaudir durant tot un àpat, però sobretot un escumós per celebrar la vida!