MOIÓ Melmelades, Font-Rubí, Alt Penedès


MOIÓ Melmelades imatge destacada

ÀNGELS ALEMANY
"Els meus nens em diuen que aquesta melmelada si que és de veritat"

 

ENTRANT  
Benvingudes Foresteres”

Esperant-nos a la vora del camí, l’Àngels ens saluda amb la mà després de trucar-la. El nostre fantàstic GPS ens havia portat a la masia equivocada... 

Ja ens agrada això de ”voltar-la”!

Aparquem el cotxe just davant de la masia rodejada de silenci, un fons verd, tocs de colors i on es respira primavera. Veiem que la masia té una petita part adosada on llegim MOIÓ, entenem que és l’obrador i ens convida a passar-hi.

El primer que ens impacta és una estanteria “d’antes” com a expositor de totes les melmelades. L’Àngels ens explica que era de la seva àvia i que ella mateixa l’havia recuperat i reformat. La història ens convidava…

MOIÓ Melmelades

PRINCIPAL 
“Cada dia menjo melmelada”

Des de ben petita ella ja feia melmelades, a casa seva eren pagesos i amb els tomàquets que sobraven, alguna cosa s’havia de fer no? Doncs sí, en feien melmelades i amb els codonys sobrants en feien el “membrillo” que tots coneixem.

D’aquí a que conservés un gran record d’aquells temps i que ho seguís fent per a la seva familia i amics any rere any. A dia d'avui només fa un any i mig que la família de l’Àngels el·labora a nivell comercial gràcies a que la van animar a començar aquest projecte.

MOIÓ Melmelades imatge del catàleg

Han arrencat forts i a dia d’avui el·laboren 15 melmelades de gustos diferents. Un total de 4000 pots i tots amb certificat ecològic (CCPAE).
La fruita i la verdura de les seves melmelades és de “Hortec una cooperativa d’agricultura ecològica i també compra fruita a particulars de la zona, com per exemple, els Prèssecs d’Ordal. Això sí, aquesta també ha de ser certificada com ecològica.

“La melmelada de Prèssec d’Ordal només la faig amb els prèssecs del Lluís i la Mar d’Enlaire Vins” en explica l’Àngels.

Casualitat o Causalitat que “Enlaire Vins” fóssin els primers productors que vam visitar? L’Univers no ens deixa de sorprendre.

Quan li preguntem sobre quines són les melmelades “Best Seller” ens diu que són la de prèssec, taronja amarga, llimona i la de maduixa. Sembla ser que ens agrada experimentar, però ens pot “lo tradicional”.

MOIÓ Melmelades

A nosaltres ens va sorprendre la melmelada de taronja amarga. Es veu que a Torrent (Empordà) hi ha el “Museu de la Confitura” i els dissabtes hi fan tallers, i en allà és on va aprendre la recepta que triomfa com la Coca-cola.

Però finalment ens va confessar que per a ella, la melmelada de ceba de figueres és la que pot transformar un plat senzill, en una delícia gastronòmica. Només feia falta veure com li brillaven els ulls quan ens explicva el seu millor plat per gaudir-la! Així que la pots trobar en els nostres lots de nadal per a vegeterians!

Postres
"Un tresor al costat de Mas Moió"

Abans de marxar parlem de com anirà l’estiu, l’Àngels ens explica tot el que envolta Font-Rubí i que a pocs metres de casa seva s’hi troba un indret màgic. La Clara i jo ens mirem: Som-hi!

Seguim l’Àngels per un caminet de bosc i veiem un cartell que senyala
“La Font de l’Indiot”. Entrem per un camí cada cop més frondòs, sentim l’humitat i l’olor de romaní i fonoll ens impregna. Al fons, un roure centenari i de lluny se sent l’aigua caure. Amagat entre naturalesa salvatge, l’Àngels ens explica que aquell racó enmig del bosc, és el que li permet: parar, sentir i connectar.

MOIÓ Melmelades

Ella i el seu marit intenten arreglar aquell trosset d’història i vida any rere any, però la primavera sempre fa de les seves. Potser algun dia pots ser tu qui els ajudes.