Mulet Viticultors, La Torreta dels Bous, Alt Penedès


Mulet Viticultors

FERRAN MULET 
“Fem vins sense intervenció, sóm pagesos”

ENTRANT
"
Benvingudes Foresteres a La Torreta dels Bous”

Esperàvem sota la pluja en Ferran, ens havia dit que estava esporgant a les vinyes i quan arriba amb la seva furgoneta, ve directe cap a nosaltres dient: “Quin any quin any” tot treient de la butxaca un gotim de petits raïms infectat pel míldiu. Aquest 2020, es presenta difícil pels petits viticultors com ells que treballen seguint una metodologia ecològica i pràctiques en biodinàmica

No podem emplenar de fitosanitàris les vinyes!

Tot i seguir plovent, ens vam quedar observant el panorama davant la masia. Per cert, una masia espectacular de bonica!!! Ara bé, quan el Ferran ens explica que la masia pertàny a una familia de Vilanova i la Geltrú, no ens ho esperàvem pas. Els seus pares són els actuals masovers des del 1989 i tot i així, conserven el mateix contracte que els primers. El més curiós d’aquell contracte: Inclou en el preu un pollastre!

Mulet viticultors i caram caram

 

Principal
“La relació entre el Ferran i Astèrix i Obèlix”

Algunes de les vinyes amb les que treballen són molt especials, la roca mare es troba molt a prop de la superfície i per tant, als ceps li costa molt més aconseguir l’aigua. Però la que capten amb les seves arrels, serà molt més rica en minerals i nutrients de la terra. Us imagineu com seran els raïms d’aquestes vinyes de més de 70 anys? UN ESPECTACLE.

En Ferran i el seu pare el·laboren unes 3.000 ampolles l’any i totes sense intervenció, fan vins naturals. "Jo faig com l’Astèrix” aquesta és la resposta que ens dona quan li preguntem si és enòleg i com us podeu imaginar, la imatge que vam projectar de’n Ferran era fent “pòssimes” i “inventus” com diu ell al celler.

La resta de raïm tot ecològic certificat el venen a altres cellers del Penedès i ens explica la lluita que hi ha darrere. Aqui vam descobrir l’Obèlix que porta dins i la seva força superhumana per defensar conjuntament amb altres joves pagesos un preu just pel raïm.

Mulet viticultors i caram caram

Treballar en familia no és fàcil moltes vegades, el Ferran ens explica alguna anècdota amb el seu pare. Costa integrar pensaments “d’antes” i els actuals. Tot i així, ens deixa clar que l’Anna (la seva mare) i la Foix (la seva germana) són peces clau pel celler. Són un autèntic microceller familiar.

L’Anna es va deixar caure pel celler quan ens va apropar unes atmetlles i galetes salades tot dient “no podeu tastar sense res a la panxa”. Aquí ho vam entendre tot.

Tots els vins de Mulet Viticultors són monovarietals i de parcel·la. Les varietats plantades són: Xarel·lo, Macabeu, Parellada, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Garanatxa i Ull de Llebre.

Vam tastar els seus vins joves, el Xarel·lo i el Macabeu.
Resultat del tast: La Clara i el Ferran eren més de Xarel·lo i la Gemma es va enlluernar amb el Macabeu.
Punt de inflexió: Debatir sobre el concepte ”frescor” .

Mulet viticultors i caram caram

Què significa per vosaltres quan un vi és fresc?

Postres
“L’animal que representa Mulet Viticultors”

El primer que li preguntem quan veiem les ampolles és: Per què vas escollir un escorpí per l’etiqueta? Se li escapa el riure i ens diu: Com es nota que no heu fet mai una verema!

Es veu que tothom cau en el mateix error i com no, nosaltres no podiem ser menys. L’animal no és un escorpí, són unes tisoretes. És el típic que trobes al final de la senalla quan es cull raïm.

La tarda es va acabar degustant la nineta dels seus ulls, el Cabernet Franc….