Oller del Mas, Manresa, Bages


CARLES MURAY
"Aquests vins són l'evolució del pensament del celler"

 Oller del Mas_Caram Caram

ENTRANT
"Volem posar al mapa la D.O Pla de Bages"

Oller del Mas és un dels projectes vitivinícoles dins de la D.O Pla de Bages que ha viscut un gran procés de transformació en els darrers anys. La seva aposta per posar el Bages en el mapa com a punt de referència a Catalunya, ha generat que el seu projecte sigui més que un celler i es converteixi en un espai on puguis gaudir del paisatge, de la natura, del vi, del menjar i del benestar corporal i mental

La seva oferta enoturística és especialment diferent de la resta i per això ha aconseguit diversos reconeixements com per exemple el "1er premi Vinari a la millor activitat enoturística premium". Aquesta activitat consistia en una visita al celler amb degustació de vins i dinar un menú degustació amb maridatge al restaurant del celler acompanyat del propietari (Frank Margenat) i de l'enòleg (Carles Muray). 

Oller del Mas_Caram Caram

PRINCIPAL
"La natura ens demana menys intervenció"

El dia que el Carles ens va rebre a la bodega, hi anàvem amb la idea de poder tastar els vins sense intervenció que s'havien començat a elaborar al celler des del 2019. Uns vins molt diferents dels que es coneixen pròpiament fins al moment d'Oller del Mas. 

Ens explica que el resultat d'aquests nous vins ve de l'evolució de la finca i com ell bé va dir "una lectura directa de la natura". Acostumats a uns vins més intensos i contundents evolucionem a uns vins més aromàtics, lleugers i amb una graduació alcohòlica més baixa. Aquests vins són de mínima intervenció i seguint amb pràctiques ecològiques a la vinya, tot el raïm és propi i es treballa amb el màxim respecte, duent a terme pràctiques com ens va dir el Carles "com es feia abans"

Els Aurons_Caram Caram_Oller del Mas

És per això pel que vam escollir el vi "Els Aurons", ja que costa molt trobar al mercat un vi fet amb raïms de picapoll blanc i negre barrejats a la mateixa tina de fermentació. La Picapoll com a varietat autòctona del Bages, ens va semblar el maridatge perfecte pel Tasta Comarca del Bages i sobretot, perquè prové d'una única vinya i és una producció limitada de 2000 ampolles

POSTRES
"Ideal pels que els agrada menjar bé i tastar alguns vins durant l'àpat"

El Carles defineix "Els Aurons" com un estil de vi molt fresc que evita ser pesat i molt alcohòlic i nosaltres ho corroborem. Quan el vam tastar a ple mes de juliol, la seva acidesa i fruita el van convertir en un vi molt golós! Qui diu que un vi negre no és d'estiu? 

Ens explica que la Picapoll Blanc és la que aporta l'acidesa i frescor en el cupatge per la seva fruita blanca i aromes més perfumats. Tanmateix, la Picapoll Negre tot i compartir els aromes, aporta l'estructura i contundència creant així un equilibri perfecte. 

Oller del Mas_CaramCaram

En definitiva és un vi net, fresc i aromàtic que defineix els canvis i la transformació dels vins i dels paladars. Un vi fantàstic per maridar amb els productes del Tasta Comarca i en especial amb l'albergínia blanca, la joia de la corona.