Pastisseria Cacau, Olot, La Garrotxa


Lluís i Laura

Pastisseria Cacau

“Artesania o Barbàrie”

ENTRANT
"Lloc que conté una col·lecció de xocolates"

A la plaça major d'Olot vam trobar una botiga molt singular on hi pots trobar 60 varietats de xocolata diferent. Sona llaminer oi? Doncs, t'assegurem que n'hi ha per tots els gustos i colors. Darrere d'aquestes rajoles de cacau hi ha dues persones joves i carismàtiques, el Lluís i la Laura que lluiten per difondre l'ús de la xocolata artesana.

Les classifiquen així

Pantone: les originals i que han anat creant segons les suggerències dels seus clients i alguna “xalada personal”.

Lab: fruit de col·laboracions amb altres productors com la que teniu a la caixa amb la coneguda ratafia Russet, producte tradicional de la Garrotxa.

D.O.: Cacau monovarietal d’una plantació concreta.

pastisseria cacau

 

EL PRINCIPAL
"De pastisser a mestre xocolater"

Després de treballar com a pastisser tota la vida, va deixar el restaurant d’estrella Michelin on treballava per agafar un avió i viatjar fins a Mèxic. Perquè a Mèxic? Allà hi ha plantacions de cacau i va decidir anar al rovell de l'ou per aprendre l'origen del seu procés de l'elaboració la seva passió. 
Però aquell dia vam descobrir que la xocolata no és només la seva passió, sinó també la seva inspiració. A cada xocolata li escriu un poema que recull en un llibre i aquí us deixem el que dedica a la xocolata amb ratafia...
poema ratafia
Però el que més ens va agradar és la seva forma de recitar, tota una experiència, que pots viure dins el Tasta Comarca de la Garrotxa.

LES POSTRES
"La mona pels que no tenen padrins"

Quan li vam preguntar al Lluís quina era la seva estratègia de màrqueting la seva resposta ens va sorprendre...

"Sabeu què és el que m'ha donat a conèixer? Quan vaig decidir que cada dilluns de Pasqua, per tots aquells que no tenen padrins/es, faria una mona gegant que trencaríem tots junts i ens la menjaríem al mig de la plaça".

Voleu veure la mona de l'any 2021?

pastisseria cacau

Aquí la teniu, aquest any no la podrà trencar de cara al públic, però esperem que l'any que vinent es puguin seguir gaudint d'aquesta fantàstica i singular tradició.