Porcs Casolans Corominas, Olot, La Garrotxa


Fermí i Pol Corominas
"Estem segurs que notareu la diferència quan assaboriu a taula els nostres productes"

Corominas

ENTRANT 
"El nostre objectiu és aconseguir elaborar el mateix porc que tenien els nostres avis, retrobar el gust d’abans"

Just a l'entrada del mercat d'Olot a mà dreta trobareu la parada del Fermí Corominas on la qualitat i tradició es veuen a primera vista.

Tot fent un cafè amb ell, ens explica com creu en la importància de mimar la matèria prima per obtenir un producte de qualitat, per això tots els seus embotits estan elaborats "a casa amb matèria prima de casa".

Apart de la parada al mercat també tenen l’explotació familiar agrària, el Mas Corominas situat a Sant Joan de les Fonts, dins el Parc Natural de la Zona volcànica de la Garrotxa. Un espai gastronòmic que anomenen "Gust de Garrotxa" on es poden anar a visitar als porcs de la finca (ideal per famílies) i on també s'hi poden fer tastos d'embotits a cegues maridats amb cerveses artesanes.

No ho podeu deixar perdre si voleu tastar l'autèntic porc de la Garrotxa (recordeu, un dels productes principals de la cuina volcànica) us recomanem fer un cop d'ull a la seva web.  

PRINCIPAL
"No deixem de banda la innovació, portem un rigorós procés de recerca per tal de crear embotits que transmetin noves sensacions i nous sabors"

A banda de ser innovadors, alguns dels embotits són fruit de la col·laboració amb altres productors de la zona per crear productes de territori, com per exemple: fuet amb formatge de cabra del Marc, "El pastor de Riudaura" o una sobrassada amb mel de la Garrotxa del projecte "La Calma". 

Tot i així, el seu embotit amb més ressò és la botifarra medieval, una recepta que va recuperar d’un receptari del segle XVII i la botifarra de llardons que fa honor a la tradició gastronòmica de la famosa “coca de llardons” de la Garrotxa.
botifarra de llardons de Mas Corominas

 

POSTRES
"Pensant en la millor qualitat dels nostres productes, posem especial atenció sobre quatre factors que creiem que intervenen directament al paladar"

Aquests quatre factors són:
- La raça, de fet dins la raça Duroc, han fet una selecció dels seus porcs fins a obtenir el més adient.
- La seva alimentació, és molt important i avui dia és a base d'un farinat compost per cereals variats (exempts de farines i grasses animals) i farines de peix que promouen el creixement i antibiòtics. 
- L’edat dels seus porquets també tè importància ja que el sacrifici no es duu a terme fins que no han adquirit el punt de maduresa que consideren òptim. 
- Els conservants naturals ja que tots els seus productes crus i cuits estan exempts tant de conservants artificials com de colorant.
corominas garrotxa

 

Si mai passeu per la Garrotxa i encara no els heu provat, no deixeu escapar aquests embotits, totes les persones que van degustar el Tasta Comarca de la Garrotxa i van tastar la botifarra de llardons, van coincidir en que era un dels  producte estrella de la comarca.