Xarcuteria Cal Valls, Vilafranca del Penedès, Alt Penedès


Xarcuteria Cal Valls

Salvador Valls
"L'embotit de casa"


ENTRANT
L'obrador de tota la vida”

Al costat de casa tenim l'obrador de Cal Valls, el Salvador i la Gemma ja es coneixíen, els seus embotits i l’enoturisme els van unir. 

Cal Valls és un referent al Penedès pels seus embotits i no només per la seva qualitat, sino per la tira d'anys que generació rere generació han portat el negoci al capdavant.

PRINCIPAL 
La feinada del carpaccio del peus de porc

El Salvador surt de dins l'obrador: "Salteu la valla!" ens diu, referint-se a una cinta d'aquelles blanques i vermelles que tenen a la botiga per a mantenir la distància de seguretat amb els clients. Entrem i li expliquem el projecte. Al principi semblava que li agradava, però quan li vam dir que haviem tastat el seu carpaccio de peus de porc, li va canviar la cara i tot espantat ens diu: "No me’n demaneu moltes safates que no sabeu la feina que porta!". 

El carpaccio dels peus de porc és una autèntica delícia que no trobarás fàcilment, però a Cal Valls en tenen i fet per ells. Per això no vam dubtar ni un moment en incloure'l a la nostra taula gastronòmica "El millor de cada casa".

Xarcuteria Cal Valls

Sabíem que no era feina fàcil i que també podiem comptar amb altres productes fets per ells, com ara les botifarres blanques o les secallones, però nosaltres teniem els ulls i la ment en el carpaccio i no ho podiem evitar.

Abans de que hi arribéssim nosaltres, estava preparant pollastre farcit i hem de dir que per ser un negoci tan familiar, tenen un obrador ben equipat i modern.
De fet, no van començar pas així no… ens porta al fons de l’obrador i ens ensenya la seva "joguina" una màquina centenària de fer embotits. Aquella relíquia li havien volgut comprar varies vegades, però el Salvador sap de primera mà que no té preu conservar una peça així i menys pels records que hi conserva de quan era petit.

POSTRES
“Els quadres”

Quan tornem a la botiga, la seva dona la Mercè ens fa aixecar la vista. Hi penjen uns quadres en blanc i negre de la família Valls i en una d’elles hi veiem el Salvador de petit i la pinta que feia l'obrador feia tants anys enrere. Més o menys data del 1978... Es diu aviat això eh!

Xarcuteria Cal Valls