Cara a cara

Ratafies de l’Avi Guillem

Ratafies de l’Avi Guillem
MIQUEL ALTADILL

entrant

"Ratafia i paella"

La nostra visita va començar entrant per la porta del darrere. Sí, així va ser, no hi havia manera de trobar aparcament i el Miquel ens va dir: no us preocupeu que jo visc al costat de la meva botiga, ara us obro! La veritat és que ens va anar com anell al dit que en Miquel ens deixes entrar el cotxe al seu garatge-pati.

Un cop aparcades ens fa entrar al seu magatzem i mirant a totes bandes com a bones curioses que som, veiem un racó ple de paelles de totes mides.

Evidentment ens vam aturar i li vam preguntar per què les tenia i la seva resposta va ser: No teniu un amic que sempre “pringa” als dinars i se n’encarrega ell de cuinar? Doncs aquest sóc jo i d’això n’he fet un petit negoci! Així que a part de portar la botiga de vins i licors i fer ratafia, també és cuiner a domicili per a grups i expert en fer paelles. Haurem de provar-ne alguna no creieu?

Un cop vist el seu singular magatzem, ens porta a la seva petita botiga, on hi pots trobar vi a granel, embotellat, ratafies i també cerveses artesanes. És una botiga autèntica on es nota la seva energia de ganes de fer coses així que si mai hi passes per davant (situada al carrer del camí ral a Esparreguera) t’hi animem a entrar.

els principals

"Esperrecat"

L’Esparrecat va ser el primer negoci conjunt d’en Miquel i el Lluch, el seu sòci. Un bar on promocionaven begudes de la terra i gràcies a aquest bar, ara fan la ratafia de l’Avi Guillem.

El Miquel ens explica que l’ànima de la ratafia és en Guillem Moya i Pedrol, (un client del bar que tenien) que ha dedicat tota la seva vida als licors i que havia treballat al monestir de Montserrat i feia la coneguda beguda “aromes de Montserrat” que actualment elabora la bodega Osborne.
 
Es veu que en Guillem, el Miquel i en Lluch tenien molt bona relació i un dia després d’una llarga conversa a l’Esperrecat, tres persones inquietes per la terra es van unir per crear la Ratafia de l’Avi Guillem. Aquesta ratafia s’elabora amb les anous verdes i més de 20 herbes aromàtiques típiques de Montserrat. A la recepta inclou macerats (avui dia en Guillem encara prepara un dels macerats amb 91 anys), destil·lats i infusions per acabar envellint-se amb bótes de roure.

El 2008 la van començar a comercialitzar i el 2013 van obrir la botiga on es troben ara. Per ells un dels grans canvis va ser el 2014 quan van modernitzar la imatge de la ratafia amb el disseny que tenen actualment, un fet que els ha ajudat molt més en la comercialització. 

postres

"Una ratafia molt melosa"

En Miquel ens va portar tres gots petits per començar a tastar les seves ratafies: la clàssica, la crema de ratafia i la ratafia amb xocolata. Per sorpresa pel nostre paladar, la ratafia clàssica va resultar ser la guanyadora. Per això la vam incloure en els nostres lots de Nadal!
 
Volem destacar la seva entrada dolça, elegant i amb molta harmonía. És una ratafia amb força, però la seva textura melosa envoltada de tantes herbes, la tornen subtil a la boca despertant un conjunt d’olors persistent que deixen una calidesa molt agradable en el seu postgust. 

Us animem que la tasteu, us sorprendrà gratament, l’avi Guillem té una bona recepta i no ens estranya que en Miquel i en Lluch no la volguessin deixar escapar! 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Obre el xat
Ens vols fer una consulta?
Hola!!! M'agradaria fer-vos una consulta :)