Cara a cara

La Gavarresa

La Gavarresa
Carles Badia

entrant

"Ho tenia tot apunt abans del primer confinament"

Doncs sí, el Carles un valent formatger d’Artés que a principis del 2020 ja ho tenia tot a punt, es va topar amb la pandèmia, que va fer d’aquest repte un acte de valentia.  Està comprovat que el Covid no ha pogut amb la qualitat dels seus formatges i podem dir que tot i que no ha sigut l’inici que s’esperava, el Carles està actiu tirant endavant el seu projecte de vida que l’anomena “un acte d’inconsciència”.

els principals

"Jo tenia clar quins formatges volia fer, l'altre cosa és si els sabria fer"

El Carles ve del món de l’hostaleria i encara ara ho compagina amb la formatgeria. Fa 6 anys la curiositat del món formatger li va poder i va començar a fer cursos i a formar-se. De fet, una d’aquestes formacions, el va portar a França durant una temporada on va poder tenir el seu primer contacte en una formatgeria. 

A poc a poc va anar fent passos endavant i va adaptar l’espai que disposava a Artés per construir la seva petita formatgeria. “Aquí és on els meus avis abans hi tenien els porcs i els conills”, ens explica.

Ens va cridar l’atenció una pissarra de rutines i quan va veure que la miràvem, el Carles va riure i ens va dir – “Si les seguis seria brutal“- tot rient.

Seguint amb la valentia del Carles, davant de la pandèmia, no només va obrir la formatgeria sinó que va fer pinya amb un ramader de Moià que li proporcionava la llet, comprant-li el seu excés van ajudar-se mútuament per fer-ne un formatge que després havien de vendre en comú. D’aquesta manera, va sorgir “El Comú” un formatge de cabra per a tots els gustos que sembla que agrada molt, ja que el Carles amb un aire tranquil·litzador ens diu – “està tenint bona sortida, més de la que em pensava”-.

postres

"Jo sóc més de textures cremoses"

Si el Carles és de textures cremoses, nosaltres volíem tastar el seu formatge cremós! De cop va obrir una vinoteca, sí com ho llegiu, en la vinoteca hi cura els formatges tous i ens va treure “El Falçó” i una cullera. Quan va tallar el formatge vam entendre el perquè de la cullera!

La seva textura cremosa és ideal i el seu gust és especialment equilibrat.
Un formatge meravellós fet amb llet pasteuritza de cabra de la granja Les Feixes (Moià). Un formatge de molta volada i que evoluciona amb el temps. “Has de saber quin és el seu punt òptim per gaudir-lo al màxim” ens diu el Carles.

Quan li preguntem pel nom ens diu que falçó és una eina que s’utilitza per veremar i que fa honor a Artés, terra de vi i que el nom de “La Gavarresa” ve del nom de la riera que passa per Artés. 

"De moment només comercialitzo al Pla de Bages i ara a una petita formatgeria de Girona"

A part del Falçó i el Comú, destaquem altres formatges com el Cavagó, un formatge fet amb llet crua de vaca ecològica de la raça parda Brown Swiss d’Ecofranch

En resum un espai idíl·lic que és un “must” per tots vosaltres curiosos gastronòmics!!!! Un espai fantàstic, molt interessant i amb una gran sensibilitat per l’entorn.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Obre el xat
Ens vols fer una consulta?
Hola!!! M'agradaria fer-vos una consulta :)