Cara a cara

Melmelària

Melmelària
CRISTINA MARTORELL

entrant

"El que fa diferent les meves melmelades són les espècies"

La Cristina i la Clara es van conèixer a un curs de maridatge i sempre havien parlat de les seves melmelades, així que quan la vam trucar per anar a veure el seu projecte ens va obrir les portes les portes de casa seva de bat a bat.
Quan diem les portes de casa seva és literal. La Cristina té l’obrador adjunt a casa seva, va fer-hi obres i ho va arreglar per convertir-ho en un obrador oficial i legal.

Ens va ensenyar la cuina on hi fa les melmelades, una sala molt acollidora on hi imparteix tallers un cop al mes, una petita estanteria amb tota l’exposició de les melmelades i chutneys que elabora i finalment, l
‘hort on va començar Melmelària. Una plantació de maduixes que ara el cuida per fer els seus tallers.

els principals

"De mestre de bressol a artesana"

La Cristina ens explica que tot i ser mestre de bressol de formació, sempre havia tingut un interès en fer melmelades. Així que quan va plantar la seva primera maduixera, n’hi van sortir tantes que per consum propi no arribava a menjar-se les totes i és quan decideix fer-ne una melmelada. Però amb un toc especial: la menta.  

Quan la va deixar tastar als seus familiars i amics va ser un èxit! Així que al principi ho tenia com un hobby i ho compaginava amb la feina, però tot i que no va ser un camí de roses, ens explica que la vida li ha posat fàcil i a dia d’avui és pot dedicar exclusivament a Melmelària. 

Actualment elabora a l’any 7.000 pots de melmelada que comercialitza a pastisseries, restaurants, agro-botigues i fins hi tot ha fet obsequis per casaments. 

postres

"No concebo el pèsol del Maresme amb espècies"

Les seves melmelades es diferencien perquè la majoria porten espècies, com per exemple: Albercoc amb romaní i avellana, maduixa amb menta, nespres amb 5 espècies o taronja amb canella (la que més li agrada).

Quan li vam parlar de la melmelada de pèsol, ens va confessar que no n’havia fet mai però es va engrescar de seguida i el dia que la vam anar a visitar, ens en va preparar una prova i la vam tastar…

Era boníssima, el gust del pèsol era tan present que ens va deixar molt sorpreses i la Cristina ens va recalcar que el pèsol del Maresme no necessita cap espècie, és boníssim així com és. 

CAFÉ

"La diferència entre melmelada, confitura i chutney"

Tu saps la diferència? Perquè nosaltres anàvem amb els papers una mica mullats! Aquí us deixem les principals diferències:

– La melmelada és la fruita triturada que coneixem per una torrada amb mantega.

– La confitura és la fruita triturada però amb trossets. També per menjar amb una torrada amb mantega o nosaltres la vam utilitzar per acompanyar l’amanida.

La melmelada i la confitura estan fetes a base de fruita i/o verdura i es poden utilitzar indiferentment amb dolç o salat. 


– El chutney és una confitura agredolça molt més intensa de sabor i no porta tant de sucre com la melmelada. Està elaborada a base de fruita i/o verdura tallada a petits trossets i cuits amb una barreja de vinagres i espècies. Ideals per a maridar amb plats salats com peixos, carns, formatges, amanides… 

PRODUCTE SELECCIONAT

Melmelada de pèsol del Maresme 

Com ens la va servir la Cristina? Una tapa molt senzilla i reconeguda: Pa torrat amb pa amb tomàquet, un tall de pernil ibèric i una pinzellada de melmelada de pèsol. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Obre el xat
Ens vols fer una consulta?
Hola!!! M'agradaria fer-vos una consulta :)