Cara a cara

  • Home
  • Garraf

Centre d’Interpretació de la Malvasia De Sitges (CIM) i Celler de l’Hospital

Centre d’Interpretació de la Malvasia De Sitges (CIM) i Celler de l’Hospital
Sergi Martin, Alba Gràcia i Núria Soria

entrant

"El Bressol de la Malvasia"

Vam anar a Sitges per descobrir qui hi havia darrere d’aquets projecte.
El primer que observes abans d’entrar és que el CIM està dins la Carretera del Vi, una proposta enoturística inspirada amb les Wine Roads internacionals que va des de Sant Martí Sarroca fins a Sitges i té parada a 13 cellers. El seu objectiu és contribuir en el creixement del turisme i al mateix temps, protegir el territori per a preservar la seva bellesa paisatgística i el seu valor històric.

L’Alba i la Núria ens van obrir les portes del Corral de la Vila un espai gestionat per la Fundació Hospital Sant Joan Baptista de Sitges. L’atmosfera que es respira només entrar és càlida i t’abraça la sensació de que estàs entrant a un lloc amb molt per oferir-te. I així va ser, l’Alba del primer que ens va dir va ser: “Entrem i assentem-nos que us explico”. 

Ens va fer passar dins d’un edifici del segle XVIII que havien reformat però que antigament s’hi feia ús ramader i d’economia popular, però també va ser l’espai on als anys 80 s’hi va ubicar el celler.

La veritat és que el projecte requereix l’atenció dels cinc sentits per relacionar tots els punts que fan realitat aquest petit espai. No us volem avançar gaire cosa per aquí ja que us animem a que aneu a visitar el CIM i hi dediqueu una estona, ja que no us deixarà indiferents. 

L’activitat principal és la cura de les persones i gràcies al Llegat Llopis del 1935, també sostenta el negoci del celler, tenint el compromís i la responsabilitat del conreu, la producció i la comercialització de la Malvasia de Sitges. La història del Llopis és ben curiosa de conèixer!

Tota activitat generada en aquest espai té un retorn directe cap a la funció social d’aquesta institució.

els principals

"La versatilitat de la Malvasia "

Un cop vam situar-nos i posar història a aquest espai ens vam portar totes les referències que elaboren en el seu celler. Actualment trobem 5 referències: La Malvasia dolça (vi dolç), la Malvasia Seca (vi ranci), El blanc Suburb (vi blanc), el Llegat Llopis (vi blanc amb barrica) i el Monembasia (escumós). Tots elaborats amb Malvasia però amb procediments d’elaboració diferent que fan despertar a la Malvasia una versatilitat espectacular.

La cirareta del pastís va ser per a nosaltres tastar la Malvasia seca. Era la primera vegada que la tastavem i ens va deixar sense paraules. La seva criança oxidativa en bota de castanyer entre 5 i 6 anys fa que si ets un amant dels rancis no puguis marxar sense una ampolla d’aquesta malvasia.

Si ets més de vi dolç, no et deixis perdre la malvasia dolça, és ideal per acabar un àpat o jugar amb la complexitat a la cuina. La Salseta és un restaurant de Sitges que aposta pel producte de proximitat i el Valenti, el xef va ser dels primers en introduir la malvasia a la cuina!

Tot i que el CIM té el seu pròpi celler, el Celler de l’Hospital, és un espai on hi pots trobar totes les propostes de la zona d’altres cellers que han treballat amb la Malvasia. Com si fos la casa de la Malvasia, aquí hi és benvingut tothom que elabori amb aquesta varietat ja que d’aquesta manera recull el les inquietuds dels pagesos i bodeguers en donar veu a la varietat i extreure-li el seu potencial.

postres

"LA MALVASERIA"

Cal divulgar aquestes arrels i dins el Centre d’Interpretació de la Malvasia tenen per a tu dues propostes de visita molt dinàmiques que et t’ompliran de coneixement que acabaràs paint amb una copa de Malvasia. 

Però com a novetat aquest any obren la Malvaseria, un bar dins d’aquest espai on podràs anar a degustar el producte que tenen i t’envoltaràs de gent com tu, interesada en aquesta varietat i el perquè l’hem de cuidar.

Si ets dels que t’agrada que et guiin mentre tastes tenen experiències puntuals de tast com al Malvasia Power on t’acompanyaran a descobrir aquesta varietat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Obre el xat
Ens vols fer una consulta?
Hola!!! M'agradaria fer-vos una consulta :)